Data på mobiltelefon

3 tips til at beskytte din data på mobilen

Ønsker du at holde din data beskyttet på din mobil, er der her et par tips, du kan vælge at følge for at være lidt mere sikker.

Har du brug for mobil bredbånd, kan du altid finde det her.

Hent ikke apps ned fra hjemmesider

Når du er i nærheden af TDC master og dermed har adgang til internettet, er det meget vigtigt, at du ikke henter apps ned fra hjemmesider. Det er vigtigt, at du henter alle dine apps gennem Google Play eller App Store, hvor du henter alle dine andre apps.

Det kan godt være, der er nogen, der prøver at lokke dig til at downloade apps ned direkte fra en hjemmeside, som du besøger, men det er meget sjældent en god idé at gøre det, og det kan ofte gøre mere skade end gavn på din mobil.

Del ikke dine informationer gennem apps

Så er det også meget vigtigt, at du ikke deler informationer, koder eller lignende gennem de apps, du har på din mobil.

Du kan meget nemt blive kontaktet af personer, der udgiver sig for at være det ene eller det andet, og som derfor har brug for nogle informationer fra dig. Men du skal aldrig give dine koder eller andre følsomme oplysninger til nogen over nettet.

Disse hackere kan tit finde på at kommunikere gennem apps som Instagram eller WhatsApp, så svar aldrig på beskeder fra folk, du ikke kender, og lad være med at give nogle følsomme informationer ud.

Hold din mobil opdateret

Sidst, men ikke mindst, er det også en utrolig god idé at holde din smartphone opdateret, hvis du gerne vil være sikker på, at den er så sikker som mulig. Der er mange, der ikke husker at opdatere deres telefoner, og det kan være med til at være en sikkerhedsrisiko.

Så husk altid at opdatere din mobil, når den giver en melding om, at der er en opdatering klar. Det er en god idé at gøre det til en vane.Opdateringer bliver ofte sendt ud for at rette fejl og mangler på den tidligere eller nuværende software, og det kan være en opdatering, der lukker for et hul, som en hacker har fundet. Derfor er det essentielt, at du, hvis du vil holde din mobil sikker fra ubudne gæster, husker at opdatere din mobil, når der er en ny opdatering til den.