Husblok

Sådan kan du bo lidt billigere

Hvis man ikke ejer egen bolig, kan husleje og udgifterne ved ens bolig være det, som fylder mest i budgettet. For i næsten alle husstande i Danmark, fylder omkostninger ved boligen mere end en femtedel af ens indkomst. Det kan være svært at se, hvordan man skal kunne spare på huslejen, men det kan lade sig gøre.

I artiklen vil vi gennemgå, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil nedbringe udgifterne ved at bo til leje.

Reflektér over din husleje

Hvis du bor i København, er det meget sandsynligt at en større del end 20 procent af dine indtægter går til huslejen. Er du studerende, er det nok noget nær halvdelen af din indkomst. Derfor kan du overveje, om du får nok ud af at betale 10.000 kroner for en lejlighed på 45 m2. 

Bosæt dig uden for storbyerne

Det er et større valg at skulle tage, men hvis du vil nedbringe huslejen, er noget af det første, du kan gøre, at se på mulighederne uden for storbyerne. Selv om huslejepriserne i det ydre København er ved at være lige så dyrt som at bo inde i byen, kan du have mere held i forstæderne til København. Du må selvfølgelig vurdere, om du kan tage den lange cykeltur ind til byen, eller om et transportkort er det værd. Men i mange tilfælde kan det næsten bedre betale sig.

Kollegie eller ungdomsbolig

Bor du alene og er studerende, kan du vælge at skrive dig op til en studie- eller ungdomsbolig. Ofte kræves det, at man skal være studerende i al den tid, man bor der. En anden mulighed er også at flytte på kollegie, hvor at det som regel vil være meget billigt at bo til leje. Ulempen er, at man ofte skal være skrevet op i lang tid, og så skal man også være forberedt på at dele fællesarealer med andre unge.

Elregning

Når man flytter ud for første gang, kan man ofte godt vælge en elleverandør lidt tilfældigt, fordi man skal have valgt det hurtigt. Men ofte kan man komme til at betale for meget for el. Derfor er det værd at søge efter forskellige elleverandører og sammenligne priser, fordi man ofte kan spare mange penge. 

Flyt sammen med andre

Til slut skal man overveje, om det er muligt at flytte sammen med andre. TIl tider kan man på boligsider og sociale medier finde større lejligheder, hvor man kan være fem om at deles om en 5-værelses lejlighed. På den måde kan du få en billigere husleje, end hvis du bor alene. Det kræver, at du har nogle venner, som gerne vil finde en lejlighed. Det kan også være, du længe har søgt en partner, som du drømmer om at flytte sammen med, men ikke har haft held, fordi du ikke har ledt på sider som Scor.dk. Det kan nemlig være nemmere at finde lejlighed som par i København.