Kryptovaluta; vejen til anonymitet og decentralisering

Når man taler om kryptovalutaer såsom Bitcoin eller Ripple, så vil de fleste mennesker hurtigt forbinde det med kompleks kodning og hacker-miljøet. Men kryptovaluta er faktisk mere end det; de virtuelle valutaer er også en kamp om frihed.

Her får du en gennemgang af kryptovalutaens historie, og hvordan f.eks. Bitcoin kan siges at være et værktøj til frihedskamp.

Satoshi Nakamoto; den mystiske opfinder

Gennem de seneste år har kryptovaluta opnået enorm interesse fra borgere i hele verden. Den revolutionerende teknologi og de gode afkast, som investering i kryptovaluta kan give, har betydet at flere og flere er hoppet med på krypto-bølgen.

Men hvem står egentlig bag den særdeles veludviklede teknologi og hvorfor?

Den famøse blockchain teknologi blev første gang præsenteret for verden i forbindelse med lanceringen af Bitcoin i 2009. Her var det den verdenskendte programmør og aktivist Satoshi Nakamoto der stod bag den banebrydende opfindelse.

Bag denne person gemmer der sig en skjult personlighed. Det vil sige at Satoshi Nakamoto blot er et pseudonym for en ellers ukendt person. Men denne hemmelighedsfulde skikkelse er ikke usynlig i samfundet. Personen, som menes at være en mand fra Japan, er jævnligt aktiv på diverse krypto-fora, hvor hans aktivistiske tilgang til samfundet er tydelig.

Satoshi Nakamoto kæmper nemlig en kamp imod det samfund vi kender i dag, hvor decentralisering er i fokus. Nakamoto ønsker at gøre op med regeringernes og især bankernes måde at styre samfundet og borgerne på, og det er netop der at kryptovalutaen får en essentiel værdi.

Opgør med centralisering af økonomien

Når snakken falder på kryptovaluta og begreber såsom blockchain, mining eller kryptorobotter kommer i spil, så er der mange mennesker der står af i forvirring.

Ønsker du en basisviden indenfor kryptovaluta-universet, investering og opbygning, så kan du med fordel læse nærmere her https://coinbox.dk/bitcoin-profit/.

Har du styr på kryptovalutaens funktion i praksis, så kan det være interessant at se på årsagen bag udviklingen af eksempelvis Bitcoin. Bitcoin har nemlig en aktivistisk funktion.

Alle transaktioner du foretager via din bank, det vil sige alle betalinger du udfører kontrolleres af et pengeinstitut. Din bank kan næsten altid se hvad du køber eller hvor du køber det. Dette betyder at vi som borgere konstant er overvåget, og at bankerne derved kan kontrollere samfundsdynamikkerne.

Derudover kan bankerne kontrollere kursen, renterne og dermed også have en indvirkning på inflation og finanskriser. Dette betyder at samfundets fremtid altid er i magthavernes og centralbankernes hænder.

Dette er noget aktivister gennem årtier har kæmpet imod og forsøgt at løsrive sig fra, og Bitcoin er præcis et opgør mod dette.

Satoshi Nakamoto har ofte haft aktivistiske referencer i sine debatter og oplæg, og hele teknologien bag kryptovaluta er lavet med det formål at give borgerne mere medbestemmelse i forhold til verdensøkonomien. Ønsker du at vide mere om den mystiske stifter, så kan du blive klogere her.

Anonymitet og brugerstyring

Vælger man at investere i Bitcoin, Ethereum, Ripple eller en anden digital valuta, så kan man foretage transaktioner online helt og aldeles anonymt. Der er ingen myndighed der kan se hvad man køber eller sælger eller hvorfra man gør det.

Denne anonymitet giver brugerne en større frihed end pengeinstitutterne kan tilbyde.

Derudover er hele Bitcoins overlevelse dikteret af den såkaldte blockchain teknologi og mining. Dette er et system der er bygget op omkring brugernes faktiske brug af systemet.

Det er således interessen for og brugen af kryptovalutaen der dikterer værdien på den virtuelle valuta, og der er ingen øvre magt eller myndighed der kan bestemme hvor mange Bitcoins der produceres og dermed hvordan kursen vil udvikle sig.

Kryptovaluta er et sandt opgør med det samfund vi kender i dag, og siden dets opstart har teknologien været en udfordrende konkurrent til de traditionelle, økonomiske systemer vi har været vant til.