Kontor

4 tips, når man skal bygge et nyt hjem

Dette indhold er sponsoreret

At bygge et nyt hus er en enorm investering, og følelsesmæssigt kan det være en af de mest stressende ting, som man vil komme til at opleve. Hvis man går rundt med en drøm om at bygge selv, så kan det derfor være en god idé at finde ud af, hvilke faktorer, der er vigtige at have med i sine overvejelser. Heldigvis er processen, og uden tvivl det endelige resultat, det hele værd. Herunder er 4 tips, som er gode at have i baghovedet, når man skal bygge et nyt hjem. 

Få styr på tallene

Inden man begynder at bygge sit nye drømmehjem, skal man have styr på, hvor mange penge, man har at gøre godt med. Dette kan være et svært regnestykke, hvorfor de fleste byggefirmaer kan hjælpe en ved at give en et nøjagtigt skøn over, hvad byggeomkostningerne vil blive. Det kan derfor være en god idé at tage ud og se nogle byggeudstillinger, så man kan få et overblik over, hvilke muligheder man har. Det kunne for eksempel være hos Byg og Nyt, der er Danmarks største byggeudstilling. Her kan man finde inspiration til drømmeboligen, samtidig med, at man kan tale med en kompetent rådgiver, der kan være behjælpelig med at sætte en pris på drømmen. På den måde ved man også cirka, hvilke tal man skal gå til banken med.

Kontroller bygherrens omdømme 

Der findes et hav er bygherre derude, men de er ikke alle skabt ens. Det kan derfor være en god idé at undersøge, hvilke bygherrer, der har det bedste omdømme. Uanset, om man søger efter information på nettet eller får anbefalinger fra familie og venner, skal man finde ud af, om den specifikke bygherre er respekteret for at udføre kvalitetsarbejde og for sin punktlighed.

Byg med videresalg i tankerne

Uanset, hvor meget man elsker det hus, som man bygger, er det ikke sikkert, at dette er det sidste hjem, som man kommer til at bo i. Det kan derfor være en god idé at være opmærksom på husets potentielle videresalgsværdi. Dette kunne for eksempel være i forbindelse med opgraderinger i huset. Hvis man tilføjer for mange opgraderinger, kan man risikere, at huset kommer til at stå til overpris relativt til det nabolag, det er placeret i. Generelt set er det være en god idé at tænke over, hvad der vil appellere til andre, hvis huset skal sælges. 

Tænk grønt 

En af fordelene ved at bygge nyt er, at man kan energieffektivisere, så man både sparer penge på energiregningerne, samtidig med, at man også får bygget et klimavenligt hjem. Ens arkitekt og bygherre kan i den forbindelse hjælpe med at sørge for, at vinduerne i huset vender mod syd, så man får så meget solskin ind som muligt, og på den måde opvarmer hjemmet. Derudover er det godt givet ud at bruge tid på at vælge isoleringssystemer og energieffektive apparater, så man er sikker på, at man får det helt rigtige.