Alge-fri renser dit tag, fliser og træterrasse

Trænger dit tag eller din terrasse til en rens, er det på tide at få gjort noget ved det. Alger kan være skyld i, at dine fliser, din terrasse eller dit tag er begyndt at se trist og gråt ud. Det kan være svært at komme af med alger, men med en simpel algerens kan du opnå et nyt og rent udseende hos de algeramte steder. Det er også muligt at kunne få fjernet andre former for belægninger som eksempelvis mos, flisepest og forskellige lav-arter.  

Hvis du er blevet træt af at se din bolig gradvist blive mere og mere algebesat, kan det være tid til at få hjælp fra professionelle. Alger, mos, lav og flisepest får nemt din bolig til at fremstå lettere trist og grå og det kan være svært at komme af med sådanne belægninger på egen hånd. For at få din boligs overflader til at fremstå som nye igen, behøver du blot en simpel rensning af disse arealer. Læs her om alge-fri og lær mere om hvad du kan gøre, for at slippe af med alger og andre slags belægninger, der får din bolig til at se kedelig ud. 

Alger på taget – unsplash

Overflader, der er udsatte for uønskede belægninger 

Flere arealer af din bolig kan være udsat for algeangreb. Det kan blandt andet være dit tag. Det er ofte her algeangrebet er værst, da det er de færreste boligejere, der har mulighed for selv at kunne rengøre taget på en sikker og god måde. Taget er udsat for alt slag vejr og vind og det kan derfor være det perfekte sted for alger at vokse. Terrasser af enten træ eller fliser er også udsatte for alger samt flisepest. Andre steder med fliser såsom stier eller indkørsler bliver også ofte ramt at enten flisepest, alger eller forskellige lav-typer, der slår sig ned. Andre facader lavet af beton, mursten, træ, metal eller aluminium vil derudover også være udsat for belægninger. 

Forskellige slags behandlinger 

Når der tages kontakt til professionelle, vil der blive udført et tjek af arealerne med belægning. Alt afhængig af hvilken slags belægning, der ønskes fjernet, vil der blive udført forskellige behandlinger. Der vil dog altid blive lagt en plan før behandlingen igangsættes. På den måde sikres det, at det enkelte område får en unik behandling, der er perfekt tilpasset lige netop dette område.  

Der findes mange forskellige typer af overfladebehandlinger. Du kan blandt andet vælge mellem en algebehandling, flisernes, afrensning, desinficering, facaderens eller imprægnering.  Det vil også være muligt at få en afsluttende imprægnering efter en overfladebehandling, hvilket anbefales. Ikke blot forlænger dette overfladens levetid. Det medvirker derudover også til at det flotte resultat af overfladebehandlingen bevares i markant længere tid.  

Sådan sikrer du din boligs overflader en længere levetid 

Efter en overfladebehandling af din boligs facader vil du være fri for alger og andre belægninger for en stund. Det er dog vigtigt at forebygge eventuelle angreb i fremtiden umiddelbart efter behandling. Med AlgeFri kan du komme fremtiden belægninger i forkøbet. Det anbefales at man som husejer anvender AlgeFri mindst en gang årligt, for at standse og forbygge diverse algeangreb.  

Da alger kan være med til at ødelægge husets overflader såsom tag og terrasse, vil det på kort tid blive dyrt ikke at gøre noget ved problemet med belægninger. Man skal derfor investere i algernes eller AlgeFri, før skaderne opstår. Nogle kendte skader alger medfører kan eksempelvis være at tagsten og –plader forskubbes, at algernes rodnet forplanter sig i tagsten eller at give frostsprængninger i taget, når algernes vandholdige rodnet bliver udsat for frostgrader og vandet i rødderne derved udvider sig.