Mobil

Optimer dit udbytte af Microsoft 365’s mange funktioner

Microsoft har siden dets grundlæggelse tilbage i 1975 cementeret deres position som en af de mest anerkendte og benyttede teknologivirksomheder på verdensplan. Typisk forbinder den gennemsnitlige forbruger Microsoft med styresystemet Microsoft Windows, browseren Internet Explorer og de anvendte værktøjer fundet i Microsoft Office-pakken. Sidstnævnte har dog gennemgået en mindre udvikling, og har fået en forgrening bedre kendt som Microsoft 365.

Hvad er Microsoft 365? 

I takt med den teknologiske udvikling, og behovet for at kunne benytte sig af Microsofts talrige funktioner offline, er Microsoft 365 blevet den komplette løsning på disse efterspørgsler. Løsningen fungerer som en skybaseret tjeneste, der også inkludrerer de nyttige og velkendte programmer som Word, Excel og PowerPoint. Pakken adskiller sig også fra den traditionelle Office-pakke ved at have en årlig betaling frem for det hyppigt brugte engangsbeløb. I forlængelse af denne funktion, så har Microsoft ligeledes givet Microsoft 365-brugere servicen af automatisk opdatering. På den måde er man sikret at have de nyeste versioner af de inkluderede programmer, og sparer derigennem både tid og penge på at skulle opdatere de respektive værktøjer manuelt eller investere i den seneste pakke.   

Styrk samarbejdet og kommunikationen  

Flere arbejdspladser er blevet fleksible og mobile, hvorfor det kan være belejligt at have et værktøj, der giver mulighed for at afholde møder online. Har man formået at skalere sin virksomhed, og har udvidet til flere kontorer, så kan det ligeledes være en effektiv løsning at kunne samle medarbejderne på en online kommunikationsplatform. Til dette formål har Microsoft udviklet deres online kommunikationstjeneste Microsoft Teams. Dette værktøj er ideelt til dem, der arbejder hjemmefra eller har deres arbejde med på farten, da man nemt og effektivt kan samarbejde og tage kontakt til dine kollegaer uanset lokation. Foruden at muliggøre en online 1:1-samtale, så kan man ved at benytte Microsoft Teams også organisere et fællesopkald eller en videokonference for din afdeling, team eller bestyrelse. 

Gør organisering og fildeling lettere 

Ønsker man som virksomhed at optimere organisering og fildeling, så er Microsoft SharePoint et skridt i den rigtige retning. Denne webbaserede tjeneste er, foruden at være en dokumentstyringsportal, et cloudmiljø, hvor virksomheder og dets medarbejdere sikkert kan gemme, organisere og dele data og filer på tværs af afdelinger og enheder. Ved at benytte SharePoint er kan man altså skabe sammenhæng mellem teams, projekter og filer, samt være sikker på, at det arbejde man foretager sig, automatisk bliver gemt. Fordi dette værktøj er udviklet af Microsoft, så er det  kompatibelt med de øvrige Microsoft værktøjer, der er inkluderet i Office-pakken. 

Et sikkert sted til dine filer 

Hvor Microsoft SharePoint fungerer som en tjeneste, der kan optimere fildeling på tværs af afdelinger og medarbejdere, så findes der også et værktøj til den enkelte medarbejders filer, nemlig Microsoft OneDrive for Business. Dette er en online tjeneste, der har til formål at effektivisere filhåndtering, og giver dig adgang til dine filer overalt. Er man indehaver af Microsoft 365-pakken, så tildeles man 1TB online lagerplads til sine filer. Som påpeget i sektionen omhandlende Microsoft SharePoint, så hører OneDrive for Business under den liste af programmer, der er fuldt integreret med SharePoint.