Kode editor

Er det på tide med et Cisco kursus?

Hvis du arbejder inden for it, eller hvis du er i gang med at uddanne dig inden for samme område, har du med stor sandsynlighed hørt om Cisco kurser. Et Cisco kursus bliver udbudt af Cisco Systems, som er en af de største virksomheder inden for netværks- og kommunikationsteknologi. På deres kurser får du mulighed for at lære om diverse emner inden for it. Derudover får du også mulighed for at bevise dine it-kompetencer. Sagt med andre ord er et Cisco kursus en mulighed for at få et bevis på, hvor godt dit it-kendskab er.

Hvis du har brug for Cisco kurser, kan du finde dem online.

Hvad er CCNA?

Inden for Cisco-certificering er det første kursus Cisco Certified Network Associate. Da navnet er ret langt, vil du ofte blot høre kurset omtalt som CCNA. Kurset er målrettet netværkssupportere og netværksadministratorer. Det forventes, at du har mindst ét års erfaring, før du deltager i kurset. På selve kurset lærer du om at installere, vedligeholde og fejlfinde på mellemstore netværk.   

Hvad er CCNP?

For de mere erfarne it-folk findes der Cisco Certified Network Professional. Eller bare CCNP. Hvis du allerede har taget CCNA kurset, får du på CCNP mulighed for at bygge oven på dine tillærte færdigheder. CCNP er nemlig det næste niveau inden for Cisco certificeringer. Her kan du vælge mellem en lang række af forskellige retninger. Fælles for dem alle er, at du skal eksamineres i en form for hovedeksamen. Derudover får du også mulighed for at vælge et valgfrit fag. På den måde kan du målrette kurset til din branche. Det forventes, at du har arbejdet med netværk i mindst 3 år forud for kurset.

Hvad er CCNP Security?

Som nævnt er der flere forskellige retninger på CCNP-niveau. Én af disse retninger er Cisco Certified Network Professional Security. Kurset er til dig, der allerede arbejder med sikkerhedsløsninger inden for it. Med certificeringen viser du, at du behersker flere af Ciscos sikkerhedsløsninger. Derudover får du, som tidligere nævnt, mulighed for at målrette en frivillig eksamen efter din branche.

Hvad er CCIE?

CCIE står for Cisco Certified Industry Expert. Inden for Cisco kurser er det, som navnet også fortæller, ekspertniveauet. For at deltage på kurset, forventes det, at du allerede arbejder med håndteringen af store netværk. Det forventes også, at du allerede har et godt kendskab til Ciscos produkter. Faktisk forventes det, at du er på ekspertniveau i dem. Når du bliver CCIE-certificeret, har du én af de mest anerkendte certificeringer inden for it. Det gør dig særdeles attraktiv over for arbejdsgivere og samarbejdspartnere.