Persondataordningen gælder også amerikanske virksomheder der henvender sig til EU borgere

Når du rejser til USA fra Danmark, skal du ikke bekymre dig iom hvorvidt dine persondata bliver videregivet til tredjepersoner uden dit samtykke. Virksomheder i USA skal nemlig ligesom virksomheder i Danmark overholde de gældende regler der omhandler persondataordningen.

Husk dit ESTA når du vil opholde dig i USA

Inde på hjemmesiden www.esta.dk kan du læse dig klogere på, hvordan din ansøgning om et ESTA foregår. Det kan måske være du ikke engang har skænket det en tanke, hvorvidt dine personlige oplysninger florerer, fordi det for de fleste er blevet så normalt at der er styr på persondataordningen herhjemme, men for dem der er meget opmærksomme, som vi alle bør være, kan du være helt tryg.

Når du skal rejse til USA fra Danmark, vil du opleve at du skal bruge en rejsetilladelse for at opholde dig i USA. Dette har vi i mange år været oplyst om og de fleste har derfor også hørt om det såkaldte visum. De danske statsborgere er dog ét af de lande der er visumfrie i forhold til indrejse og ophold i USA og det betyder at der ikke nødvendigvis er krav om et visum, men at du kan nøjes med at søge om et ESTA.

Et ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der giver dig lov til at opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen. Det er elektronisk i den forstand, at du både skal ansøge elektronisk og at du modtager din rejsetilladelse elektronisk. Dette kan for nogle få alle alarmklokker til at ringe, for når noget er elektronisk, kan vi ofte føle at vores oplysninger forsvinder ud af vores hænder og det er derfor trygt at vide, at det ikke kun er de danske virksomheder men også de amerikanske virksomheder, der skal sikre dine oplysninger.

En elektronisk rejsetilladelse med mange fordele

Når du skal ansøge om et ESTA, skal du kende til dine rejsedetaljer og opgive dine personlige oplysninger. Her skal du bl.a. oplyse dit pasnummer og det skyldes ikke bare at det er din legimentation. Dit pas vil nemlig efterfølgende kunne scannes let og hurtigt ved boarding af flyet og her vil flypersonalet kunne se din rejsetilladelse, helt uden at du skal vise nogen udskrift af dit ESTA.

 Da din ansøgning foregår elektronisk, er der flere fordele der følger med. Behandlingstiden er for det første en del kortere end hvis der skulle udfyldes og sendes papir afsted og der er desuden en kortere tid for levering af selve tilladelsen da den kommer til din personlige mail, som du også skal oplyse.

Det er vigtigt at du sikrer dig, at alle de oplysninger du opgiver er helt korrekte. Tjek hellere efter for tastefejl inden du trykker send, for hvis f.eks. din e-mailadresse indeholder en tastefejl, vil du ikke modtage din kvittering på ESTA i din indbakke. Værre er det hvis du taster dit pasnummer forkert, for så bliver du ganske enkelt afvist ved gaten til boarding, for der er ikke nogen der får lov til at boarde et fly til USA uden et ESTA eller visum dertil.

Dit pasnummer er ikke det eneste der er godt at kunne korrekt i forbindelse med rejsen til USA. Du bør også tjekke den for udløbsdato. Sørg for at du både kan nå frem og tilbage til USA inden passets udløb, for som tidligere beskrevet så bliver dit ESTA tilknyttet netop dette pas. Det vil også sige at du ikke bare kan få lavet et midlertidigt pas i en lufthavn uden også at skulle søge om et ESTA.

Søg om ESTA i god tid

Man skal søge et ESTA hjemmefra og du kan derfor ikke søge når du først ankommer til det amerikanske. Der er selvfølgelig ikke tale om flere ugers behandlingstid på din ansøgning, men sørg for at være i rimelig tid alligevel.

Det kan give dig flere fordele som f.eks. at undgå et pres over om det når at komme før afrejse, men det er egentlig bare skørt ikke at få det søgt med det samme man kender alle rejsedetaljer for det udløber ikke bare sådan lige. Når du søger om et ESTA er det gyldigt helt op til 2 år fra du ansøger. Her er det selvfølgelig vigtigt at du ikke står med et pas der udløber efter 6 måneder, hvis du er i rigtig god tid med at søge om ESTA.