Rettigheder på nettet

Gør dig bevidst om dine rettigheder på nettet

Er du bevidst om dine rettigheder på nettet? Det kan være en jungle at finde ud af det hele. Men du har visse rettigheder, der er nyttige at gøre dig bevidst om. 

Der kan opstå situationer, hvor det er nødvendigt. Hvis du f.eks. ønsker noget indhold tilbage, du har delt eller lignende. Sådanne situationer er altid forskellige, hvordan din sag vil falde ud, er derfor svær at svare på.

Men overordnet kan det siges, at hvert eneste klik, du foretager på nettet, har en indflydelse på omverdenen og dig selv.

Intet er gratis

Det er kun meget sjældent noget i vores moderne samfund, der ikke har et prisskilt. Det gælder selvfølgelig også på internettet. 

Den data, du formidler ved dine klik, er penge værd. Alt er online, når du benytter din computer på diverse browsere. Og det er som sådan ikke noget dårligt. Det er forretning og forbrug.

At vores klik derfor har en værdi for virksomhed af næsten hvilken som helst størrelse, er ikke så besynderligt. Hvad du vælger at bruge din tid på, dine interesser, dine klik er penge værd. 

Af samme grund kan du finde flybilletter i dit feed dagen efter, du har købt flybilletter til Mallorca. Fordi de forskellige udbydere af flyrejser kan se, at du er interesseret i deres produkter – deres rejser.

Det behøver ikke at betyde, at du skal stoppe med at benytte din browser, eller ønske dig et internet, hvor dine klik ikke bliver analyseret. Det betyder derimod, at du må gøre dig bevidst og finde ud, hvad det skal have af betydning for din søgning, køb, klik.

Benyt portalerne med omtanke

Faren ved at benytter portaler til køb af din rejse til Mallorca er så ubetydelig, at den næsten ikke er til at få øje på. Derimod kan der være fare, når det kommer til mere private eller personfølsomme data.

Her er opfordringen altid at undersøge konsekvenserne, for det kan have en bytning ikke bare for dit virtuelle liv, men for hele dit liv. 

Så hvad end, du skal bevæge dig ud i fremover på nettet, er det altid godt at have det in mente. Om det er seniordating, hvor du kan møde den eneste ene. Eller om det er noget helt andet, er op til dig.Husk at tag dine forbehold, sådan vil dit virtuelle liv såvel som hele dit liv forløbe allerbedst.