Tre kontormøbler som booster motivationen og produktiviteten

I løbet af en arbejdsdag er det typisk marginalerne, som tæller. Hvis du blot er to procent mere produktiv i løbet af en arbejdsdag, vil det føre til 4,42 ekstra effektive arbejdsdage (under antagelse af 221 arbejdsdage i løbet af et år, 221 * 2%). De ekstra to procent kan man finde mange steder: effektiv målsætning, tilstrækkelig motion, god og tilstrækkelig nattesøvn, gode kolleger og en god chef og så videre.

I denne artikel vil vi dog fremhæve kontormøbler som en mulighed for at øge motivationen og produktiviteten i løbet af en arbejdsdag. Nedenfor kan du læse mere om vores tre bud: ergonomisk kontorstol, hæve-/sænkebord samt støjreducerende hovedtelefoner (som med lidt god vilje kan betragtes som et kontormøbel).

Undgå rygsmerter og forkerte siddestillinger med en ergonomisk kontorstol

En væsentlig forbedring man kan gøre sig ved sin arbejdsstilling er med en ergonomisk kontorstol. I Danmark sidder vi gennemsnitligt ned på en kontorstol 7-8 timer i løbet af en arbejdsdag. Derfor er det helt naturligt, at investere i en god, ergonomisk kontorstol. Forestil dig blot, hvor mange penge man typisk bruger på en god ny seng. En seng sover de færreste mere end 8-9 timer i, og alligevel bruger mange op mod 10.000-20.000 DKK for en god seng. Når det kommer til kontorstolen, har vi en tendens til at være mere nonchalant, og bruger typisk ikke mere end 2.000 DKK. Det er en skam, for en kontorstol kan bidrage markant til vores produktivitet og arbejdsstilling.

Når man skal vælge sig en ny kontorstol, er det vigtigt, at den har mange forskellige indstillingsmuligheder. Som udgangspunkt bør kontorstolen som minimum kunne reguleres i højden. Men ideelt set bør den også have 3 punkts justerbare armlæn, regulerbar i højden, vinklen og bredden, justerbar sædedybde, justerbar lændestøtte, og justerbar vægtregulator. Du kan læse mere om de bedste ergonomiske kontorstole her. Her vil du ligeledes findes en udførlig guide til, hvordan man vælger en ergonomisk kontorstol og hvilke kriterier man bør kigge efter.

Bedre siddestilling med et hæve-/sænkebord

Ligesom det er vigtigt at kunne justere højden på kontorstolen, er det også vigtigt at kunne justere højden på bordet. Det er muligt med et hæve-/sænkebord. Et hæve-/sænkebord er typisk tilsluttet elektricitet, så du helt problemfrit kan justere højden til den ideelle højde. Et hæve sænkebord behøver heller ikke nødvendigvis koste en bundegård. Et godt hæve sænkebord kan typisk erhverves for mindre end 3.000 DKK.

Der findes mange forskellige forhandlere af hæve-/sænkeborde, og også de store møbelforhandlere sælger hæve-/sænkeborde. Ofte har JYSK, Ikea mv. gode tilbud på et hæve-/sænkebord, men de er også til at finde på nettet for eksempel. Vær dog opmærksom på dimensionerne af hæve-/sænkebordet og sørg for, at der er plads til det på kontoret. Desuden bør der også gerne være en stikkontakt i nærheden, da hæve-/sænkebordet kræver strømforsyning.

Støjreducerende hovedtelefoner

Selvom støjreducerende hovedtelefoner strengt taget ikke er et kontormøbel, så synes vi alligevel, at vi vil fremhæve det, da det kan føre til nogle ekstraordinære produktivitetsforbedringer. I det åbne kontorlandskab bliver man ofte forstyrret af lyde, snak og latter. Det forstyrrer ens arbejdsrytme og fører typisk til en lavere produktivitet. Med støjreducerende hovedtelefoner lukker man noget af de forstyrrende elementer ude.

Producenterne af hovedtelefoner er blevet bedre og bedre til at udvikle hovedtelefoner med meget imponerende støjreduktion. De mest populære støjreducerende hovedtelefoner på markedet i disse måneder er formentlig Apples Airpods Pro, selvom Bose og Sony tidligere har siddet tungt på markedet. Før du beslutter dig for, hvilken model du vil vælge som støjreducerende hovedtelefoner, er det en god idé at gå ned i din lokale elektronikforhandler for at teste de forskellige hovedtelefoners støjreducerende funktion. Så kan du også teste, hvilken model der passer bedst til din hovedform og hvilken du synes, har den bedste lyd og mikrofon.