Laptop med data

Sådan passer du på dine private informationer, når du tager et lån online

Dette indhold er sponsoreret

Flere tusinde danskere tager hvert år et forbrugslån for at betale for ekspellige elementer i hverdagen, som ikke kan være indenfor budgettet. Dette er meget normalt, og du kan sagtens komme i mål med at finde et godt lån online, dog skal du være opmærksom på, hvordan du bedst får beskytte dine private informationer, og i denne artikel kan du læse de vigtigste punkter, så du kan på den mest sikre måde muligt kan tage det billigste forbrugslån online uden at få misbrugt dine personlige oplysninger. 

Led efter låneudbydere, som benytter sig af NemID

Når du skal låne penge online, og du gerne vil passe på dine personlige informationer, så er det nødvendigt, at du leder efter låneudbydere, som benytter sig af NemID systemet. Dette vil gøre det langt mere sikkert for dig, når du skal låne penge, fordi du kan stole på, at dine personlige informationer er beskyttet. Der er lånesider online, hvor du ikke behøver NemID, men her kan du ikke være sikker på, hvor dine informationer ender, og hvad de bliver brugt til, og derfor bør du altid tjekke efter dette som det første, når du gerne vil tage et forbrugslån online. 

Giv aldrig flere informationer ud end højest nødvendigt

Når du skal låne penge online, så er et andet vigtigt punkt at huske, at du aldrig må give flere informationer ud end højest nødvendigt. Dette er altså informationer omkring, din adresse, CPR eller andre informationer i denne kategori, hvis ikke du er helt sikker på, at dine oplysninger er beskyttede. Dette gælder også informationer omkring dine konti og din økonomi generelt, og du bør derfor altid holde dine informationer tæt på kroppen, når du går online, og specielt når det kommer til låne sider, hvor du ikke er sikker på, at de har retningslinjer, som følger persondataloven. 

Er du i tvivl? Kontakt Datatilsynet

Er du i tvivl omkring den låneside, som du er inde på, og er du i tvivl omkring, hvordan du bedst passer på dine personlige informationer, så er det nødvendigt, at du kontakter Datatilsynet. Dette er en instans, som kan hjælpe dig, når du ikke selv ved, hvad du skal tænke omkring en hjemmeside og mere specifikt en låneside, hvor du gerne vil tage et forbrugslån. Derudover kan de også besvare spørgsmål omkring, hvordan du kan beholde din sikkerhed, når ud går online, og de kan svare på spørgsmål omkring, hvordan du på bedste vis tager et lån fra en online låneudbyder uden at risikere at få misbrugt dine informationer.